Publicaties

Buha verwijdert onkruid met heet water

  Terug naar overzicht
08 mei 2023

Buha gaat vanaf nu onkruid op wegen, paden en trottoirs verwijderen met heet water. Deze methode is nieuw voor de gemeente Doetinchem. Deze methode maakt gebruik van restwarmte van bio-stroom. Dat maakt deze methode efficiënt én milieuvriendelijk.

 

Buha gebruikt geen niet-natuurlijke bestrijdingdmiddelen meer

Buha is in het jaar 2000 gestopt met niet-natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het verwijderen van onkruid zonder deze bestrijdingsmiddelen is een grote uitdaging. Veel werk gebeurde sindsdien met de hand of een machine die het onkruid verwijderde met stoom.  

Onkruid verwijderen met heet water is een milieuvriendelijk alternatief

De brandstof voor dit proces is snoeiafval, met name grote takken. Deze brandstof zorgt ervoor dat het water in de geïsoleerde watertank 95 graden is. Deze watertank wordt vervoerd met behulp van een oplegger. Achter deze oplegger lopen een of twee medewerkers in beschermende kleding die met waterslangen het hete water op de verharding spuiten.

Houd de waarschuwingsborden in de gaten

De werkzaamheden worden namens Buha uitgevoerd door De Groenmakers. De medewerkers plaatsen waarschuwingsborden wanneer zij ergens aan de slag gaan. We vragen u om voldoende afstand van de werkzaamheden te houden. De temperatuur van het gespoten hete water daalt snel tot de omgevingstemperatuur en vormt dus na enkele seconden al geen gevaar meer.

Deel dit bericht:

Heeft u vragen over een van onze diensten?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier,
of bel naar 0314 760 060

De Groenmakers maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK