Eikenprocessierups bestrijden (EPR)

Wist u dat De Groenmakers u kan helpen met het bestrijden van de eikenprocessierups (EPR)?

Sinds de grote overlast, veroorzaakt door de eikenprocessierupsen in 2019, zijn veel bedrijven en instanties zich in gaan zetten voor het preventief bestrijden van de rupsen. In veel gemeentes zijn nestkasten geplaatst voor de natuurlijke vijanden van de EPR. Vogels zoals de boomklever, kool- en pimpelmees eten de rupsen maar ook vleermuizen zijn een belangrijke partner in de bestrijding, zij eten de vlinders.

Als de preventieve maatregelen niet voldoende zijn geweest en u toch overlast ervaart door de eikenprocessierups dan kunt u terecht bij De Groenmakers. Bij De Groenmakers bestrijden wij de processierups door de nesten weg te zuigen. De nesten wegzuigen is de meest veilige manier om rupsen met brandharen te verwijderen. Onze mensen hebben speciale kleding en machines om dit veilig voor u te kunnen doen. De overblijfselen worden daarna naar een erkend bedrijf afgevoerd.

Het bestrijden van de rups is belangrijk om mens en dier te beschermen. De klachten die kunnen ontstaan na contact met de brandharen lopen uiteen; van jeuk en irritatie tot overgeven en kortademigheid. Waar mensen vooral last hebben van oppervlakkige klachten, kunnen de brandharen bij (huis)dieren ook intern voor veel problemen zorgen.

Interesse?

Voor meer informatie over onze diensten en tarieven kunt u ons contactformulier invullen.

Wist u dat

Wij meer dan 100 velden maaien en onderhouden?

Wist u dat

we meer dan 200 hectare gazon maaien?

Wist u dat

we meer dan 20.000 bomen snoeien per jaar?

De Groenmakers maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK