Publicaties

Donker Groep neemt per 1 januari De Groenmakers b.v. uit Doetinchem over.

  Terug naar overzicht
01 januari 2024

Persbericht Datum: 19 december 2023 Donker Groep neemt per 1 januari De Groenmakers b.v. uit Doetinchem over.

De Groenmakers is een social enterprise, opgericht in 2012 met als doel de arbeidsparticipatie te verhogen. Inmiddels heeft De Groenmakers meer dan 80 werknemers en het PSO 30+ certificaat behaald, wat betekent dat meer dan 30% van de werknemers een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. De Groenmakers is vanaf het eerste begin gevestigd in Doetinchem en voelt zich daar thuis. Vanuit Doetinchem groeit het netwerk van klanten en opdrachtgevers: van gemeentes en instellingen tot sportparken, bedrijven en particulieren.
Donker Groep realiseert groene en gezonde binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt, realiseert en beheert deze belevingen vanuit gedrevenheid en vakmanschap. Wij geloven in de kracht van groen. Een groene omgeving creëert namelijk ruimte, geeft energie en draagt bij aan een gezond en positief leven. Daarom wordt het steeds belangrijker om binnen- en buitenruimten duurzaam in te richten. We doen dit met echte vakmensen waarbij gelijkwaardigheid én diversiteit voorop staat en iemands sekse, geaardheid, afkomst en wel of geen beperking niet uitmaakt voor de waardering of zijn of haar kansen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is er veel ruimte bij Donker Groep en bieden wij ze de mogelijkheid om hun talenten volop te benutten. We zijn PSO-gecertificeerd op niveau 3 met een ruime overschrijding van de norm en we blijven graag en altijd zoeken naar passend werk met goede begeleiding.
Vanuit deze gedachte is de overname inclusief alle medewerkers van De Groenmakers een prachtige match. We werken namelijk vanuit de dezelfde passie en drijfveren in het groen. De Groenmakers is een toonaangevende “groenmaker” in de Achterhoek. Om een volgende stap te kunnen zetten geeft de aansluiting van het bedrijf bij Donker Groep ze de mogelijkheid tot verder professionaliseren en verbreding van het dienstenpakket om in de regio nog meer van toegevoegde waarde te zijn. Door de kennis en ervaring die De Groenmakers heeft op beheer van complete sportparken met meer dan 90 sportvelden en met name de inzet van maairobots op sportvelden kan Donker Groep deze kennis gebruiken om de robotisering voor de volledige organisatie verder door te voeren. Voor Donker Groep is de overname dan ook een prachtige kans om haar organisatie te versterken voor de toekomst.
Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Donker Groep, aldus Jos van Zuilen. We kunnen hiermee een completer pakket bieden aan onze klanten en tegelijkertijd bieden wij onze medewerkers een mooi toekomstperspectief. We koppelen daarmee een sterk lokaal merk aan de grote landelijke bekendheid van Donker Groep.
Noot voor de redactie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Donker Groep, Klaas Kiekebos T: 06-22 49 69 25 E: klaas.kiekebos@donkergroep.com
De Groenmakers, Jos van Zuilen T: 06-45 00 36 50 E: Jos@de-groenmakers.nl

Deel dit bericht:

Heeft u vragen over een van onze diensten?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier,
of bel naar 0314 760 060

De Groenmakers maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK